trečiadienis, birželio 29, 2005

Čia yra Poliklinika


Grupė Poliklinika susikūrė šią vasarą, kai po vienos sunkios operacijos, trys kolegos juokaudami nutarė reanimuoti lietuvišką muziką.

Rudolfas ir Skirmantas – du vieno didelio Lietuvos miesto gydytojai nuo mažų dienų mėgdavo baltas operacines ir gražią muziką. Ir jeigu pirmąją svajonę jie sėkmingai įgyvendino, antroji likdavo tik laisvalaikiui.

„Kartą, kai Skirmantas man padavinėjo skalpelį, aš pažiūrėjau jam į akis ir supratau”, pasakoja chirurgas Rudolfas. “Supratau, kad mes lygiai taip pat galėtume gelbėti lietuvišką muziką.” Pasak jo, nacionalinė muzika yra aptukusi, nerangi, buka bobulė. „Kada paskutinį kartą girdėjot lietuvišką dainą, kuri bent jau šypseną sukeltų?”

Poliklinikos idėja, pasak vyrų (kurių nė vienas neviršija 35 metų ir vis prašo būti pavadintas „jaunuoliu”), labai paprasta – užimti blogų dainų eterį. Išstumti bejėgius pop-robotukus ir prabudinti jų klausytojus.

Po operacijos, dar kraujui nenudžiūvus, Rudolfas ir jo pirmasis asistentas Skirmantas, skubėdavo į vietinį barą ir grodavo grupės „Coldplay” koverius. Vėliau, kai žiūrovai pradėjo skųstis, kad „Coldplay” skamba keistai be vokalo, jie susirado talentingą dainininką Dangį. Galiausiai, vaikinai įdarbino Dangį ligoninėje, kad šis galėtų pastoviai repetuoti. Pavyzdžiui, kartais užmigdydavo pacientus be narkozės, vien tik savo lopšinėmis.

Vienu metu Rudolfas galėdavo ne tik klausytis Dangio dainavimo, bet ir duoti tikslius nurodymus operacinėje. Rudolfas yra grupės siela ir būgnininkas. Skirmantas groja dviem gitaromis ir bosu. Dangis, be dainavimo, dar laisvai valdo barškučius. Grupės vadybininkė ir atstovė spaudai laikinai yra ligoninės, kurioje dirba vyrai, sekretorė Božena. Kartais ji būna labai pikta.

Savo karjerą Poliklinika pradeda kūriniu apie lietuviškos ruspop muzikos nusidėjelį - „Padavėjas Stano”. „Jame pasakojama tragiška lietuviškos pop muzikos padėtis”, paaiškina Rudolfas. „Tai – istorija apie berniuką Stano, kuris mano, kad jis yra popžvaigždė, o iš tikrųjų tik pop muzikos padavėjas, kuris mums, klausytojams, atneša, ko norime. Jis neturi savo nuomonės. Kitaip tariant, yra daržovė.”

Toliau daktaras Rudolfas pasakoja apie Poliklinikos tikslą. „Kai užgroja lietuviška muzika – radijo neįmanoma klausytis. Tada pagalvoji, kiek metų praėjo nuo paskutinės geros pop dainos? Ir vietoje to, kad skųstumėmės, mes norime kažką keisti. Jei „Padavėjas Stano” užims kokios nors besmegenės dainos vietą radijo stočių playlistuose, mūsų tikslas pasiektas”, atvirauja muzikantas.

- - -

Poliklinikos debiutinis singlas „Padavėjas Stano” jau siūlomas į radijo stočių grojąrasčius.

- - -
Kontaktai: Božena, vadybininkė, poliklinikapoliklinika@yahoo.com

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

GAILA KAD JUS NESVEIKI...

Anonimiškas rašė...

joa, tikrai gaila=]
durneliai=]